WP Marketing » Topic: video 5 wont autoplay http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay Wordpress for Internet and Affiliate Marketing en-US Tue, 10 May 2016 09:35:17 +0000 http://bbpress.org/?v=1.0.2 <![CDATA[Search]]> q http://wpmarketing.org/forum/search.php hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-531 Fri, 04 May 2012 14:36:49 +0000 hanadaddy 531@http://wpmarketing.org/forum/ <p>version 2.8.3 is the MediaElement.js AUTOPLAY fixed version . </p> <p>I am working to add more feature to control and define the options of MediaElement.js. </p> <p>You will be able to customize the control buttons and define other options. </p> hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-530 Thu, 03 May 2012 16:49:38 +0000 hanadaddy 530@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Setup a test page and send the URL by PM. I will check further.<br /> It may have something to do with the theme you are using and its javascript. MediaElement.js requires latest jquery library to work properly.</p> <p>Thanks </p> Robhartley on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-529 Thu, 03 May 2012 16:25:55 +0000 Robhartley 529@http://wpmarketing.org/forum/ <p>oh, by the way, i have tested this video page on my ipad and iphone and it works great, apart from not auto starting. great, great plugin! keep up the awesome work. </p> Robhartley on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-528 Thu, 03 May 2012 16:10:01 +0000 Robhartley 528@http://wpmarketing.org/forum/ <p>i coped the code exactly and it still doesnt autostart. it does autoload and also loops, once i click on the video. i tested it on both firefox and explorer. could it be my video if it is working for you? i know it autostarts for the other players. </p> hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-525 Thu, 03 May 2012 12:47:46 +0000 hanadaddy 525@http://wpmarketing.org/forum/ <p>gpgconcierge,</p> <p>Thanks for your compliment.</p> <p>Regarding Apple devices, it's really difficult for me to troubleshoot because I don't have one of them.<br /> About Android, I had some issues myself . By the way, you need to have the videos encoded in h.264.<br /> Why don't you setup a test page? I can check it out tonight.</p> <p>Thank you. </p> hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-524 Thu, 03 May 2012 12:36:52 +0000 hanadaddy 524@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Try below code. I changed the colon to equal sign and it worked.<br /> Also note that the more_2 attribute only works with player 2. </p> <p>I am checking now if it's possible to remove the controls for player 5 (MediaElement.js)</p> <pre> autoload:'true' autoplay:'true' loop:'true' </pre> <pre> &lt;?php if (function_exists('hana_flv_player_template_call')){ $hana_arg=" video='http://www.lisalaserusa.com/wp-content/uploads/Rotatingintroducer.mp4' player='5' width='300' height='250' description='Intuitive Laser Introducer with the RevoLix Jr Laser' autoload='true' autoplay='true' loop='true' more_2=\"showStopButton: false, showScrubber: false, showVolumeSlider: false,showMuteVolumeButton: false, showFullScreenButton: false, showMenu: false, controlsOverVideo: 'locked',controlBarBackgroundColor: -1, controlBarGloss: 'none', usePlayOverlay:false \" "; echo hana_flv_player_template_call($hana_arg); } ?&gt; </pre> Robhartley on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-521 Thu, 03 May 2012 10:25:23 +0000 Robhartley 521@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Thanks for the speedy reply. i just tested it on firefox and internet explorer. it doesnt autostart. i have the options selected, i even have the autostart code in the sidebar.php. see below. any suggestion why im not getting the same results as you?</p> <p>&lt;?php<br /> if (function_exists('hana_flv_player_template_call')){<br /> $hana_arg="<br /> video='http://www.lisalaserusa.com/wp-content/uploads/Rotatingintroducer.mp4'<br /> player='5'<br /> width='300'<br /> height='250'<br /> description='Intuitive Laser Introducer with the RevoLix Jr Laser'<br /> autoload:'true'<br /> autoplay:'true'<br /> loop:'true'<br /> more_2=\"showStopButton: false, showScrubber: false, showVolumeSlider: false,showMuteVolumeButton: false,<br /> showFullScreenButton: false, showMenu: false, controlsOverVideo: 'locked',controlBarBackgroundColor: -1,<br /> controlBarGloss: 'none', usePlayOverlay:false \"<br /> ";<br /> echo hana_flv_player_template_call($hana_arg);<br /> }<br /> ?&gt; </p> gpgconcierge on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-518 Thu, 03 May 2012 02:41:28 +0000 gpgconcierge 518@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Hi Hana!</p> <p>Huge fan of your plugin and how quickly you update it :)</p> <p>Anyways... I just upgrade my MediaElement.js plugin and tested it on my iPhone4 and the video works. It doesn't auto play, but instead you have to push the play button on the screen and then it takes the iPhone to "full screen" mode and plays the video. Once it's done you have to hit the "Done" button to get back to the site. Is there anyway to get around this and just have it auto play on the Apple internet window?</p> <p>But that's secondary, the main reason I am writing this is because the video won't play on Android devices :( I'm waiting to hear back from my client whether or not the video he provided is H.264 codec. Could that be causing the no play Android issue? </p> <p>Thanks again Hana! </p> hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-517 Wed, 02 May 2012 23:00:59 +0000 hanadaddy 517@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Okay, I have tested and modified Hana FLV Player .</p> <p>The MediaElement.js autoplay now works with Firefox, Chrome, IE8, IE9 , and Safari.</p> <p>But was unable to test correctly with my Android Tablet . It was much slower than PC , so the video playback was unstable and it seemed that the whole video is downloaded before playing the video. </p> <p>But I don't have any Apple device - iPhone or iPad. Can someone test and let me know if MediaElement.js actually does the job ?</p> <p>Please upgrade and let me know if you have any questions.</p> <p>Just note that HTML5 video implementations are little bit different between the browsers and that is why the behavior is bit unstable. At least , that's what I read from the Internet. </p> hanadaddy on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-516 Wed, 02 May 2012 18:10:09 +0000 hanadaddy 516@http://wpmarketing.org/forum/ <p>Hello<br /> Thanks for reporting. It is true that autoplay does not work under Firefox. It works with Chrome.<br /> I will check more tonight. </p> Robhartley on "video 5 wont autoplay" http://wpmarketing.org/forum/topic/video-5-wont-autoplay#post-515 Wed, 02 May 2012 16:36:36 +0000 Robhartley 515@http://wpmarketing.org/forum/ <p>I change the code from player 4 to player 5 and the autostart option i have selected in options doesnt work. it does work when i change it back to player 4. any ideas? i want to be able to use player 5 as we have mobile users. </p>